Köpa företag eller bolag

Länia Företagsförmedling har ett brett och stort utbud av objekt för dig som vill köpa ett företag eller bolag istället för att starta något nytt. Du spar både tid och pengar vid köp av ett redan etablerat, inarbetat företag med en redan fungerande verksamhet. Företagsköp är också en effektiv metod för att skapa tillväxt i det egna befintliga företaget. Det ger volymfördelar och en starkare marknadsposition på ett snabbare sätt än med egen tillväxt. Och här kan du få möjlighet att köpa upp en konkurrent!

Hur köper man ett företag?

Det finns flera sätt att köpa ett befintligt företag eller bolag. Antingen köper du hela bolaget eller enbart rörelsen, s.k. inkråmsaffär, och för över det till ett eget bolag. Ska en verksamhet köpas upp med varumärke, utrustning, varulager, order och personal etc., är det även viktigt att man kontrollerar vad som kan vara belånat eller leasat. Verksamheten kommer sedan att fungera som vanligt, men med ett annat bolag som ägare.

Du som står inför ett beslut att köpa ett företag, behöver hjälp med en djupgående granskning av säljarens budget, kalkylera och beräkna kundunderlag, omsättning och vinstmöjligheter m.m. Vi ordnar all handläggning och garanterar fullständig diskretion. Länia hjälper dig att hitta rätt företag som matchar dina krav på storlek och bransch. Allt till rätt pris med heltäckande avtal.

Kontakta oss för en förutsättningslös och kostnadsfri konsultation eller via direktkontakt med en lokal företagsmäklare.

Kontakta Länia Företagsförmedling

Länia Företagsförmedling är landets ledande företagsförmedlare och har sysslat med företagsöverlåtelser sedan 1990.

Vi finns representerade över hela landet och vår personalstyrka består av 35 erfarna företagsmäklare. Hör av dig till en lokal företagsmäklare.