Afténkoncernen utvidgar sin verksamhet i norra Stockholm. Aftén köper KIA-återförsäljaren Stilbil AB och Turebergs Bilcenter AB med verksamhet i Väsby och Barkarby. Förutom KIA säljer Stilbil även Suzuki samt Maxus och Fiat Professional transportbilar. Verksamheten kommer att integreras som en avdelning i dotterbolaget Aftén Bilcenter AB som redan nu säljer KIA och FCA (Fiat, Alfa, Jeep, Fiat Professional) i Åkersberga. I och med köpet av Turebergs Bilcenter utökas verksamheten i koncernen att även omfatta bilskadeverksamhet. Verksamheten har nu ca 100 anställda och omsätter 1,2 miljarder. Med målsättning att nå 2 miljarder. I affären ingick köpet av de två verksamhetsfastigheterna i Upplands Väsby. Tillträde skedde den 30 september 2021.

Säljarna och köparen är nöjda med att ha nått en uppgörelse och som tryggar verksamheten och personalens fortsatta anställning hos den nya ägaren.

Aftén satsar aktivt på KIA-verksamheten och en ny KIA-anläggning är under uppförande i Åkersberga med invigning i april 2022.

Systerbolaget Aftén Bil AB är sedan år 2015 återförsäljare för VW och VW Transporter och verkar i en nyuppförd bilanläggning i Åkersberga samt är sedan två år återförsäljare för SEAT och CUPRA i Väsby.

Rådgivare var Erik Toll och Claes Trozelli.