Längs Göta kanal i en av de gamla kvarnarna ligger Norrqvarn Hotell & Konferens. Nu tar nya ägare över en av Göta kanals populäraste boendeanläggningar.

–Magnus och Malin Johansson som drivit Norrqvarn i tio år har utvecklat verksamheten till vad den är idag men är redo för ett nytt kapitel i sitt yrkesliv.

Den stora, gula byggnaden vid Norrkvarns slussar var ursprungligen en av Göta kanals kvarnar och var en viktig plats för de närliggande gårdsfolken i trakten. Idag är det ett uppskattat hotell och konferensanläggning.

Vill förädla upplevelsen
Jan och Maria har de senaste tio åren framgångsrikt verkat som egna företagare inom detaljhandeln och i samband med att de sålde sin verksamhet i höstas snubblade de över möjligheten att överta Norrqvarn Hotell & konferens.

–Det kändes som en möjlighet vi inte kunde missa, säger Jan Sundberg. Den unika hotellmiljön, platsen utmed Göta kanal i kombination med fantastisk personal gör att vi ser en stor utvecklingspotential, inte minst för konferenser och grupper.

I övertagandet av Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad ingår också restaurang Krubb i gästhamnen vid Göta Kanal i Töreboda. Norrqvarn omsätter ca 20 000 000kr och levererar en vinstmarginal på ca 10% 2021 trots stora utmaningar kopplade till pandemin covid-19.

Ansvariga företagsmäklare ifrån Länia Företagsförmedling har varit Jim Edgren och Petra Forsell.